Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@15:51:17 GMT

برنامه ريزي عروسي را از کجا شروع کنيم؟

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۷۲۲۰۲

خبرگزاري آريا -


روز عروسي يکي از مهم ترين روزهاي زندگي است. همه چيز در اين روز بايد بدون هيچ کم و کاستي برگزار شود. اقدامات قبل و بعد از مراسم بايد به طور دقيق برنامه ريزي شوند. برنامه ريزي براي برگزاري جشن ممکن است حتي تا يک ماه به طول انجامد. در اينجا برخي از اساسي ترين گام هايي را که بايد در برنامه ريزي هاي خود مد نظر قرار دهيد ذکر مي کنيم:

● گام اساسي اول: تعيين تاريخ عروسي
بديهي است که همه برنامه ريزي هاي شما به اين تاريخ بستگي دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراين ابتدا متناسب با آداب و رسوم خودتان نسبت به تعيين اين تاريخ اقدام کنيد. فراموش نکنيد که در تعيين روز جشن مسائل زير را در نظر بگيريد:

تاريخ مراسم روي هزينه هاي شما تاثير مي گذارد. به عنوان مثال هزينه هاي اجاره تالار در روزهاي خاص و اعياد و تعطيلات با روزهاي عادي متفاوت است. حتي فصل برگزاري مهماني مي تواند تاثير زيادي در هزينه هاي شما داشته باشد.
مهمانان را در نظر بگيريد. اگر مهمانهايي از راه دور داريد بهتر است روزهاي تعطيل را براي جشن خود انتخاب کنيد.
اگر در شهرهاي پرترافيک زندگي مي کنيد، در نظر داشته باشيد که معمولا ترافيک خيابان ها در تاريخ هاي خاص مثل: روز مادر، روز پدر و ديگر اعياد به مراتب بيشتر از روزهاي عادي است و ممکن است روي برنامه ريزي شما تاثير بگذارد.
در تعيين تاريخ مراسم خود، تداخل با برنامه ها و مراسم دوستان، آشنايان و نزديکان را مد نظر داشته باشيد. بهتر است قبل از نهايي کردن تاريخ، يک بار آن را در بين نزديکان و بزرگ ترهاي فاميل عنوان کنيد تا مطمئن شويد با مراسم ديگري تداخل ندارد.

● گام اساسي دوم: تهيه ليست ميهمانان
اهميت اين گام کمتر از تعيين تاريخ نيست. بسياري از خانواده ها تصوري که از تعداد مهمانان خود دارند با واقعيت منطبق نيست. بنابراين هرگز به حدس و گمان و تخمين اکتفا نکنيد. خواهيد ديد وقتي ليست ميهمانان خود را روي کاغذ بياوريد، با آنچه در ذهن داشتيد تفاوت زيادي دارد. نکته ديگر اين است که تهيه اين ليست شايد تا يک هفته به طول انجامد. چراکه برخي از مهمانان در ابتدا از قلم مي افتند. بنابراين هرچه سريع تر ليستي کامل و شسته و رفته از مهمانان خود و همسرتان با ذکر نام و تعداد افراد خانواده مدعو، تهيه کنيد.

● يک تکنيک مهم
ممکن است نسبت به تعداد دقيق افرادي که ممکن است در جشن شما حضور پيدا کنند شک داشته باشيد. مثلا نمي دانيد که آيا خانواده اي که در شهر ديگري زندگي مي کنند براي عروسي شما خواهند آمد يا خير. در اين حالت از تکنيک تخمين سه نقطه اي استفاده کنيد. ابتدا تعداد کساني را که مطمئن هستيد به جشن شما خواهند آمد محاسبه کنيد. بعد از آن تعداد کل مهمانان را با فرض اينکه همه و همه به جشن شما خواهند آمد محاسبه کنيد. حال ميانگين اين دو عدد را به دست آوريد و مبناي محاسبات خود قرار دهيد.

● گام اساسي سوم: تعيين بودجه
بعد از تعيين تاريخ و تعداد مهمانان، بايد نسبت به بودجه اي که قصد داريد براي عروسي خود خرج کنيد، تصميم گيري کنيد. بهتر است قبل از هرچيز در اين مورد با دوستان و نزديکاني که اخيرا جشن خود را برگزار کرده اند مشورت کنيد. هزينه ها را به صورت تفکيک شده (تالار عروسي، لباس عروس، آرايش عروس، گل، ماشين عروس و…) روي کاغذ بنويسيد. سپس نسبت به تعديل آنها با توجه به آنچه که در نظر گرفته ايد اقدام کنيد. تحقيق در بازار را فراموش نکنيد. با کمي پرس و جو در بازار مي توانيد تصميم بهتري بگيريد.

● گام اساسي چهارم: تعيين محل برگزاري جشن
باغ يا تالار، منزل مسکوني يا ويلاي يکي از نزديکان فرقي نمي کند. آنچه مهم است توافق شما و همسرتان بر سر محل برگزاري و نيز بودجه اي است که براي آن در نظر گرفته ايد. در تعيين محل برگزاري مراسم عروسي علاوه بر اينها، نکات ديگري نظير: تعداد مهمانان، فصل برگزاري، آب و هواي منطقه، مسافت، فرهنگ و آداب و رسوم خانواده ها مي تواند در تصميم گيري شما درباره محل برگزاري مراسم تاثيرگذار باشد. اگر تاريخ جشن شما، يکي از اعياد و يا روزهاي خاص است، هرچه سريع تر نسبت به رزور تالار و يا باغ اقدام کنيد. چراکه ممکن است در تاريخ مورد نظر شما، تالار ها و باغ هاي مناسب رزرو شده باشند.

● ديگر اقدامات
چهار گامي که در بالا ذکر شد در واقع گام هاي اصلي برنامه ريزي عروسي هستند که حداقل شش ماه قبل از جشن بايد انجام شده باشند. بعد از تعيين تاريخ، تعداد مهمانان، بودجه و محل برگزاري، بايد نسبت به برنامه ريزي موارد زير اقدام کنيد:

انتخاب دفتر ثبت ازدواج: در صورتي که قبلا به صورت رسمي ازدواج خود را ثبت نکرده ايد بايد نسبت به هماهنگي و رزرو قرار ملاقات با دفتر ثبت ازدواج، اقدام کنيد. سعي کنيد مسافت دفتر ثبت ازدواج با محل مراسم را در نظر بگيريد.

عکاس و فيلم بردار (آتليه عروس): با توجه به تنوع زيادي که در اين بازار هست، ممکن است انتخاب عکاس و فيلمبردار متناسب با سليقه شما گاه حتي تا يک ماه به طول انجامد. شما مشغله هاي ديگري هم داريد پس اين مورد را نيز در اولويت قرار دهيد. حداقل تا 4 ماه قبل از عروسي بايد قرارداد آتليه عروس را تنظيم کرده باشيد.

آرايشگاه عروس: اين مورد نيز بايد حداقل چهارماه قبل از عروسي رزرو شده باشد. بنابراين قبل از اينکه دير شود و استرس آن دامنگير شما شود، در آرامش و با فراغ بال اقدام به انتخاب سالن آرايش کنيد. در اين مورد نزديکي محل آرايشگاه به آتليه عکاسي و گل فروشي را فراموش نکنيد.

لباس عروس و کت و شلوار داماد: يکي از مهم ترين برنامه هاي شما انتخاب لباس است. شما بايد زمان و انرژي زيادي را صرف کنيد تا بتوانيد لباس عروس و کت و شلوار داماد را انتخاب کنيد. پس هرگز اين موارد را به روزهاي آخر موکول نکنيد. سعي کنيد حداقل تا دو ماه قبل از عروسي، اين موارد را نهايي کرده باشيد.

گل فروشي: دسته گل عروس، تزيين ماشين عروس، گل آرايي سالن پذيرايي و… همه اينها مستلزم انتخاب و تنظيم وقت با يک گل فروشي مناسب است که بايد حداقل يک ماه قبل از عروسي انجام شده باشد. سعي کنيد گل فروشي را انتخاب کنيد که به محل برگزاري جشن نزديک باشد.

ماشين عروس: چنانچه قصد داريد ماشين عروس را اجاره کنيد يا از دوستان و آشنايان امانت بگيريد، حداقل يک ماه قبل از عروسي هماهنگي هاي لازم را انجام دهيد. نبايد انجام اين هماهنگي ها را به روزهاي آخر موکول کنيد.

محل سکونت: طوري برنامه ريزي کنيد که حداقل 15 روز قبل از برگزاري مراسم، منزل مشترک شما آماده زندگي باشد. تميزکاري و نظافت، رنگ و نقاشي، جهازبرون و چيدن وسايل، نصب پرده ها و… زمان و انرژي زيادي را از شما خواهند گرفت. هرگز اين موارد را تا روزهاي آخر به تاخير نيندازيد. اگر قصد رهن و يا اجاره خانه را داريد حداقل دوماه قبل از عروسي بايد اقدام کنيد. قرارداد اجاره شما يک ماه قبل از مراسم بايد امضا شده باشد. پس اگر مي خواهيد استرس نداشته باشيد، عجله کنيد.

خريد عروس و داماد: معمولا در آداب و رسوم اکثر مردم، خريدهايي موسوم به عروس و داماد وجود دارد و اجناسي از قبيل: چمدان، آينه و شمعدان، لباس، ساعت، لوازم آرايشي و بهداشتي و… وجود دارد. مطابق با آداب ورسوم خود اين خريدها را برنامه ريزي و اجرا کنيد.

تهيه و توزيع کارت عروسي: خيلي از خانواده ها تهيه و توزيع کارت هاي دعوت را جزء آخرين اقدامات قرار مي دهند و معمولا در روزهاي نزديک به عروسي با عجله اقدام به نوشتن و توزيع کارت ها مي کنند. در نتيجه برخي از مهمانان از قلم مي افتند يا براي رساندن کارت دعوت به دست برخي از مهمانان فرصتي نمي ماند. متاسفانه اين موارد در جشن هاي عروسي بسياري ديده شده است. توصيه مي کنيم با استفاده از ليست مهمانان که در گام دوم برنامه تهيه کرديد، حداقل يک ماه مانده با تاريخ برگزاري عروسي، کارت ها را سفارش بدهيد و پس از دريافت، اقدام به نوشتن کارت ها کرده و به مرور آنها را توزيع کنيد. به اين ترتيب هم احترام مهمانان حفظ شده است و هم مطمئن هستيد که همه کارت دريافت کرده اند.

چنانچه با استفاده از اين نکات، جشن ازدواج خود را برنامه ريزي کنيد، مي توانيد اطمينان داشته باشيد که مهماني شما بدون هيچ نگراني و استرسي به بهترين نحو ممکن برگزار خواهد شد. بسياري از استرس ها و نگراني هاي قبل و بعد عروسي ريشه در عدم برنامه ريزي دارد. بنابراين از همين حالا نسبت به برنامه ريزي مراسم عروسي خود اقدام کنيد.

● يک روش ساده اما کاربردي براي برنامه ريزي عروسي
همه درباره برنامه ريزي کارهاي عروسي صحبت مي کنند اما کسي به درستي اشاره نمي کند که چگونه بايد اين کار را انجام دهيم؟ کليات را همه مي دانند: بايد کارهاي را برنامه ريزي کنيم تا همه چيز به موقع انجام شود و کاري از قلم نيفتد. اما روش انجام اين کار چگونه است؟
در اينجا يک روش بسيار ساده اما کاربردي به شما معرفي مي کنيم که به وسيله آن مي تواند همه فعاليت ها و کارهاي عروسي خود را برنامه ريزي کنيد، بدون اينکه چيزي از قلم بيفتد. مي توانيد اجراي همه امور را به دقت تحت کنترل قراردهيد.
روشي که از آن سخن مي گوييم، استفاده از چک ليست است. چک ليست، برگه اي است که تمام کارهاي خود را به ترتيب زمان انجام در آن وارد مي کنيد و وقتي مطمئن شديد که همه چيز را نوشته ايد، به ترتيب شروع به انجام آنها مي کنيد. هر کدام از کارها را که در زمان خود انجام داديد، جلوي آن تيک مي زنيد و اگر لازم بود در قسمت توضيحات چک ليست، يادآوري ها و پيگيري هاي لازم را مي نويسيد.
نسبت به کارايي چک ليست برنامه ريزي شک نکنيد. در بسياري از پروژه هاي بزرگ صنعتي و عمراني، مديران موفق پروژه ها از چک ليست براي کنترل اقدامات استفاده مي کنند و تا کنون که راضي بوده اند.

منبع : روزنامه دنياي اقتصاد - www.sarmayeh.net

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۷۲۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، غلامرضا حسن زاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی، ضمن معرفی برنامه «طراحی، اجرا و ارزشیابی، برنامه جامع عدالت، تعالی و بهره وری در آموزش علوم پزشکی» گفت: در این برنامه بر اساس اسناد بالادستی در معاونت آموزشی وزارت بهداشت برای ارتقا، بهره وری و تعالی آموزش در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برنامه ریزی شد. بر این اساس ده کارگروه در نظر گرفته و برای هرکدام شاخص‌هایی طراحی شد تا در دانشگاه‌ها و کلان مناطق آمایش سرزمینی اجرایی شوند.

وی با اشاره به اجرای این برنامه در دانشگاه‌ها گفت: این برنامه در سال ۱۴۰۲ مورد ارزیابی و پایش قرار گرفت و نتایج آن به کلان مناطق ابلاغ شد.

حسن زاده، یکی از مشکلات دانشگاه‌ها را عدم استفاده بهینه از منابع موجود خواند و تصریح کرد: متاسفانه منابع موجود به صورت منطقی و درست استفاده نمی‌شود و گاهی این مسئله موجب می‌شود تا بهره وری در سیستم کاهش پیدا کند؛ لذا اگر بتوانیم انگیزه و نگرش مناسب را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم می‌توانیم کارایی را در آنها افزایش دهیم.

دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی، ارتقای کارایی و اثربخشی را موجب ارتقاء بهره وری دانست و یادآور شد: در این شرایط هم کیفیت کار افزایش و هم هزینه‌های سیستم کاهش می‌یابد.

وی طرح ایده‌ها و برنامه‌های جدید در جشنواره امسال را از نقاط قوت آن ارزیابی کرد و گفت: جشنواره امسال تمرکز خود را بر کار‌های جدید معطوف کرده بود. نحوه پذیرش فرآیند‌ها نیز بسیار خوب و منطقی بود و امیدوارم که فرآیند‌های خوب بتوانند اجرایی شوند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمادگی کامل نیروی انتظامی برای برگزاری انتخابات دور دوم در کرمانشاه
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود
  • افزایش ۹ برابری توزیع عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان یزد
  • نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود
  • ۸ کاری که افراد موفق هرگز صبح‌ها انجام نمی‌دهند
  • برنامه‌ریزی برای تبدیل شهرک صنعتی سروستان به قطب جدید صنعتی فارس/راه‌اندازی ناحیه صنعتی کوار
  • راهنمای راه اندازی خط تولید
  • سبک بسکتبال ایران باید تغییر کند/ ضعف برنامه‌ریزی دلیل انتقادهاست
  • برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت